ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το χρηματιστηριακό κραχ του 1987 κατέδειξε τις αρνητικές συνέπειες της διεθνούς ασυνεννοησίας και την αντιπαράθεση Ευρώπης-ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης, που όπως ήταν φυσικό επιδείνωσε την κατάσταση στον Τρίτο Κόσμο, με αποτέλεσμα να προσφύγει σ' έναν πρόσθετο... (διαβάστε περισσότερα)
12,17 € Αρχική Τιμή -30% 8,50 € Τελική Τιμή
Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.
Περισσότερες Πληροφορίες
Τίτλος ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κωδικός 0151309
ISBN 960-14-1095-3
Εκτός Κυκλοφορίας Όχι
Συγγραφέας ΓΕΡΜΙΔΗΣ Δ.
Εκδότης ΛΙΒΑΝΗΣ
Το χρηματιστηριακό κραχ του 1987 κατέδειξε τις αρνητικές συνέπειες της διεθνούς ασυνεννοησίας και την αντιπαράθεση Ευρώπης-ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης, που όπως ήταν φυσικό επιδείνωσε την κατάσταση στον Τρίτο Κόσμο, με αποτέλεσμα να προσφύγει σ' έναν πρόσθετο δυσβάσταχτο δανεισμό. Που οδηγεί την ανθρωπότητα αυτή η κατάσταση; Τι μορφές θα πάρει η έκρηξη της «δύναμης των αδυνάτων» και η αντίδραση των πεινασμένων μπροστά στον αυξανόμενο πλούτο και την αλαζονεία των ισχυρών-πλουσίων;
O Δημήτριος A. Γερμίδης διετέλεσε καθηγητής Oικονομικών Eπιστημών στα Πανεπιστήμια Παρισίων, Nίκαιας και Λίλλης, επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα των HΠA, Γαλλίας, Eλλάδας, Mεξικού, Aφρικής και επί σειρά ετών ανώτατο στέλεχος του OOΣA και σύμβουλος διαφόρων διεθνών οργανισμών, κυβερνήσεων, πολυεθνικών τραπεζών και εταιρειών στην Aφρική, τη Nοτιοανατολική Aσία και τη Λατινική Aμερική. Διετέλεσε επίσης διοικητής της Eθνικής Tράπεζας της Eλλάδας, πρόεδρος της Ένωσης Eλληνικών Tραπεζών και αντιπρόεδρος της Eυρωπαϊκής Oμοσπονδίας Tραπεζών (1989-1991) και εν συνεχεία πρέσβης της Eλλάδας στον OOΣA (1991-1994). Eίναι συγγραφέας είκοσι επιστημονικών βιβλίων και πολυάριθμων άρθρων στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά και ενός μυθιστορήματος με τον τίτλο Mια Aνθοδέσμη για τον Mίδα, που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Λιβάνη. Σήμερα είναι σύμβουλος ελληνικών και ξένων επιχειρησιακών συγκροτημάτων, μέλος Δ.Σ. εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και πρόεδρος του Forum Francophone des Affaires.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.