Η εταιρεία μας

Ο ΙΑΝΟS είναι από τις πιο πρωτοποριακές και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού. Στόχος του είναι να προβάλλει πάντοτε τη συνομιλία και την ουσιαστική επικοινωνία με συγγραφείς, εικαστικούς καλλιτέχνες και όσους ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό.

Ο συνδυασμός του παλιού και του καινούριου, της παράδοσης και της νεωτερικότητας, της ιστορίας και του μέλλοντος είναι η δύσκολη ισορροπία που φιλοδοξεί να διατηρήσει και να υπηρετήσει με τις δραστηριότητές του.

Αγκαλιάζει τις ανάγκες του σύγχρονου αναγνώστη και με άξονα το βιβλίο, διαμορφώνει ένα ζωντανό σημείο συνάντησης, που συνδέει καθημερινά τους αναγνώστες και τους φίλους της τέχνης με τα βιβλία και τους δημιουργούς, με τις ιδέες, τα ρεύματα και τις τάσεις της εποχής μας. 

 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Όραμα μας είναι να συμβάλουμε στην παραγωγή και διάδοση του πολιτισμού, φέρνοντας καθημερινά τους ανθρώπους σε επαφή με τα έργα και τους δημιουργούς τους.

Στόχος μας είναι να το πετύχουμε μέσω δραστηριοτήτων, υπηρεσιών και πολιτιστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα ένα ευχάριστο, δημιουργικό και ανθρωποκεντρικό περιβάλλον για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο πρώτος κρίκος της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 1984 στη Θεσσαλονίκη, από το Νίκο Καρατζά. Το πρώτο κατάστημα, που αποτελεί και την έδρα της επιχείρησης ως σήμερα, βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 7 και αποτελεί έναν πολιτιστικό πολυχώρο που περιλαμβάνει βιβλιοπωλείο, αίθουσα τέχνης και χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Από τότε προστέθηκαν στην Αλυσίδα άλλοι 9 κρίκοι στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, με τελευταίο (2016) τον ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ στην Μητροπόλεως 73, Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το  καλύτερο παιδικό βιβλιοπωλείο της Ελλάδας που άνοιξε στην Θεσσαλονίκη. Ένα κατάστημα αποκλειστικά για τα παιδιά, με βιβλιογραφική πληρότητα και τεράστια ποικιλία σε μουσική, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά παιχνίδια!

Ταυτόχρονα, η συνεχής ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, συνέβαλε ώστε σήμερα πλέον να έχει καταξιωθεί ο IANOS ως μία από τις πιο πρωτοποριακές και επιτυχημένες επιχειρήσεις στο χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού.

Απόλυτα διακριτή ταυτότητα, καινοτομία και υψηλά πρότυπα ποιότητας-εξυπηρέτησης, είναι οι τρεις πυλώνες στους οποίους βασίστηκε η μεγάλη αναγνωρισιμότητα και το δυναμικό επιχειρηματικό προφίλ του ΙΑΝΟΥ.