Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Στο εβδομηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του, ο πολιτικός διανοητής Γιούργκεν Χάμπερμας αποδεικνύεται λαμπρός αναλυτής και εμψυχωτής της δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πνεύματος. Το βιβλίο η Διάσπαση της Δύσης συγκεντρώνει κείμενα που γράφτηκαν μετά τα γεγονότα της... (διαβάστε περισσότερα)
23,32 € Αρχική Τιμή -31% 16,09 € Τελική Τιμή
Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.
Περισσότερες Πληροφορίες
Τίτλος Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ
Κωδικός 0185309
ISBN 978-960-03-4352-6
Εκτός Κυκλοφορίας Όχι
Συγγραφέας ΧΑΜΠΕΡΜΑΣ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ
Εκδότης ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Στο εβδομηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του, ο πολιτικός διανοητής Γιούργκεν Χάμπερμας αποδεικνύεται λαμπρός αναλυτής και εμψυχωτής της δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πνεύματος. Το βιβλίο η Διάσπαση της Δύσης συγκεντρώνει κείμενα που γράφτηκαν μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μεταξύ των οποίων και ένα νέο, εκτεταμένο δοκίμιο σχετικά με το μέλλον του καντιανού προγράμματος για μια τάξη των πολιτών του κόσμου.
Ο Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος (εκπρόσωπος της κριτικής θεωρίας) Γιούργκεν Χάμπερμας γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ το 1929. Μετά από σπουδές στη Φρανκφούρτη, αναγορεύτηκε υφηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάρμπουργκ με το έργο Strukturwandel der Offentlichkeit (Αλλαγή δομής της δημοσιότητας, μτφρ. Λ. Αναγνώστου, 1997). Το 1962 εξελέγη καθηγητής φιλοσοφίας στη Χαϊδελβέργη και το 1964 διαδέχτηκε τον Χόρκχαiμερ στην έδρα φιλοσοφίας και κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Στη συνέχεια, την περίοδο 1971-1983, διηύθυνε το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ στο Στάρνμπεργκ του Μονάχου. Το 1986 του απονεμήθηκε το βραβείο Λάιμπνιτς και το 1988 εξελέγη μέλος της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών. Είναι επισκέπτης καθηγητής στις ΗΠΑ και έχει δώσει πλείστες διαλέξεις στην Ευρώπη, στην Κίνα και στην Ιαπωνία. Υποστηρίζει ότι η ανθρώπινη επικοινωνιακή δεξιότητα βασίζεται σε δομές διαπροσωπικής γλωσσικής επικοινωνίας και ότι η επικοινωνία στη σύγχρονη κοινωνία διαταράσσεται λόγω της επικυριαρχίας στην κοινωνική ζωή, στον κρατικό μηχανισμό και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενός εργαλειακού ορθολογισμού. Στην Ελλάδα έχουν μεταφρασθεί πολλά έργα του, όπως: Αυτονομία και αλληλεγγύη (μτφρ. Ζ. Σαρίκας, 1987), Ο φιλοσοφικός λόγος της νεωτερικότητας (μτφρ. Λ. Αναγνώστου - Α. Καραστάθη, 1993), Αγώνες αναγνώρισης στο δημοκρατικό κράτος δικαίου (μτφρ. Θ. Γεωργίου, 1994), Το πραγματικό και το ισχύον (μτφρ. Θ. Λουπασάκης - επιμ. Ν. Κοτζιάς, 1996), Η ηθική της επικοινωνίας (μτφρ. Κ. Καβουλάκος, 1997), Το μέλλον της ανθρώπινης φύσης. Πίστη και γνώση (μτφρ. Μ. Τοπάλη - επιμ. Γ. Ξηροπαίδης, 2004), Ο μεταεθνικός αστερισμός (μτφρ. Λ. Αναγνώστου, 2003) κ.ά.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.