ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι ραγδαίες αλλαγές στην επιστήµη και πάνω από όλα στην µε- τατροπή των επιστηµονικών γνώσεων σε τεχνολογικά επιτεύγµατα τις τελευταίες δεκαετίες του 200υ και αρχές του 210υ αιώνα, θα διαφοροποιήσουν και τον τρόπο προσέγγισης των φαινοµένων. Τις τελευταίες δεκαετίες... (διαβάστε περισσότερα)
15,90 € Αρχική Τιμή -10% 14,31 € Τελική Τιμή
Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.
Περισσότερες Πληροφορίες
Τίτλος ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Κωδικός 0396695
ISBN 978-960-9444-64-4
Εκτός Κυκλοφορίας Όχι
Συγγραφέας ΨΑΡΡΟΥ ΜΑΓΔΑ
Εκδότης ΙΔΙΩΤΙΚΗ
Οι ραγδαίες αλλαγές στην επιστήµη και πάνω από όλα στην µε- τατροπή των επιστηµονικών γνώσεων σε τεχνολογικά επιτεύγµατα τις τελευταίες δεκαετίες του 200υ και αρχές του 210υ αιώνα, θα διαφοροποιήσουν και τον τρόπο προσέγγισης των φαινοµένων. Τις τελευταίες δεκαετίες αναδιατυπώνονται θεωρητικές προτάσεις και υποθέσεις που όλο και περισσότερο διαµορφώνονται στη βάση διεπιστηµονικών προσεγγίσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση δεν θα λείψουν και οι νέες επιστηµονικές προσεγγίσεις και αναλύσεις που άmονται των κοινωνικών φαινοµένων. Στις κοινωνικές επιστήµες γενικότερα αναδιαµορφώνονται οι θεωρίες, επανεξε- τάζονται οι υποθέσεις και εµφανίζονται προς διερεύνηση νέες όψεις του κοινωνικού γίγνεσθαι Σε αυτήν την προσπάθεια περίοπη θέση κατέχουν οι αναλύσεις σε σχέση µε το παγκόσµιο σύστηµα. Βέβαια, η θεωρία του παγκόσµιου συστήµατος και του παγκόσµιου καπιταλισµού δεν είναι πρόσφατη, θα προστεθούν όµως νέα δε- δοµένα και αντιλήψεις. Έτσι θα προκύψουν νέοι προβληµατισµοί και νέες θεωρητικές προτάσεις για την εξέλιξη του εθνικού κράτους και του παγκόσµιου συστήµατος. Είναι κοινή η παρατήρηση ότι διαχρονικά η πορεία εξέλιξης του παγκόσµιου συστήµατος αποτελεί συγχρόνως και πορεία εξάπλωσης και ενσωµάτωσης των διαφόρων κοινωνιών σε ένα σύνολο το οποίο στην χωρική του διάσταση δεν είναι άλλο από αυτό του πλανήτη. Εξ αιτίας της έντασης που πα- ρουσίασαν όλες οι αλλαγές τις τελευταίες δεκαετίες του 200υ αιώνα, συχνά αυτή η χρονική περίοδος εµφανίζεται ως αφετηρία της παγκοσµιοποίησης των δοµών και των σχέσεων του καπιταλι- σµού. Αν και από πολύ παλαιότερα είχε ανεβρεθεί και είχε τονιστεί από πολλούς ο επεκτατικός χαρακτήρας του καπιταλισµού, αυτός θα γίνει εµφανής στην καθηµερινότητα µόλις στις τελευταίες δε- καετίες του 200υ αιώνα. Την εποχή αυτή γίνεται ευρύτατα κατανοητό ότι υπάρχει ένα δυναµικό σύστηµα το οποίο εµπεριέχει στη δοµή και στην οργάνωσή του την παγκοσµιότητα των οικονοµικών, κοι- νωνικών και ιδεολογικών σχέσεων
Η Μαγδαληνή Ψαρρού είναι καθηγήτρια κοινωνιολογίας, έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια και για πολλά χρόνια στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Στην Ελλάδα έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τελευταία στο ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.