ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (1913)

Η σειρά ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ τεκμηριώνει εμπειρία και γνώση πρωτότυπη, επιφανών σύγχρονων λογίων, οι οποίοι αναζωγραφίζουν εικόνες, θύμησες και μελέτες ιστορικές. Κάθε τόμος μαρτυρεί με γλαφυρότητα, σαρκώνοντας ευλαβικά στεναγμούς λαλητούς του συγγτραφέα-αφηγητή και προσφέρει... (διαβάστε περισσότερα)
9,00 € Αρχική Τιμή -10% 8,10 € Τελική Τιμή
Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.
Περισσότερες Πληροφορίες
Τίτλος ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (1913)
Κωδικός 0372257
ISBN 978-960-599-055-8
Εκτός Κυκλοφορίας Όχι
Συγγραφέας ΠΑΠΟΥΛΙΔΗΣ Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εκδότης ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
Η σειρά ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ τεκμηριώνει εμπειρία και γνώση πρωτότυπη, επιφανών σύγχρονων λογίων, οι οποίοι αναζωγραφίζουν εικόνες, θύμησες και μελέτες ιστορικές. Κάθε τόμος μαρτυρεί με γλαφυρότητα, σαρκώνοντας ευλαβικά στεναγμούς λαλητούς του συγγτραφέα-αφηγητή και προσφέρει εαυτόν βοήθημα πολύτιμο στον κατοπινό αναδιφητή της αυθεντικής γνώσης. Ο μητροπολίτης Κιτίου, είχε προτείνει στο Ρώσο διπλωμάτη ( Boris S. Seramifov ) να παριατηθεί η Ρωσία από την προσπάθεια διεθνοποιήσεως του ζητήματος του Αγίου Όρους και σε αντάλλαγμα η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξασφάλιζε και θα διατηρούσε όλα τα προνόμια, τα οποία είχαν αποδοθεί στην Ρωσία, σχετικά με το Άγιον Όρος και αφορούσαν τους δικούς της μοναχούς. Την ίδια διαβεβαίωση, σύμφωνα με τον B.S. Serafimov, είχε δεχθεί και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα από τις ελληνικές αρχές.(σσ. 15-16) Ο Βενιζέλος, επιδιώκοντας να πετύχει την υποστήριξη της Ρωσίας στα ανοικτά διεθνή ζητήματα της Ελλάδος ( όπως ήταν το Βορειοηπειτωτικό και εκείνο των νήσων του Αιγαίου ) ήταν διατεθειμένος να υποχωρήσει στο Αγειορείτικο. (σ.30)
Ο Κωνσταντίνος Παπουλίδης είναι διδάκτορά θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ορθόδοξου Θεολογικού Ινστιτούτου των Παρισίων. Υπήρξε για πολλά χρόνια ερευνητής για θέματα θεολογικού, ιστορικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.