ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΙΜΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

Η εργασία αυτή αποτελεί συμβολή στη μελέτη για τη ζωή, την αγωγή και τη μόρφωση των παιδιών και των εφήβων κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Ανιχνεύει αρχαίες ελληνικές και σύγχρονες διδακτικές και παιδαγωγικές αντιλήψεις στα έργα του Μεγάλου Βασιλείου, του Ιωάννου... (διαβάστε περισσότερα)
34,08 € Αρχική Τιμή -10% 30,67 € Τελική Τιμή
Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.
Περισσότερες Πληροφορίες
Τίτλος ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΙΜΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Κωδικός 0295652
ISBN 978-960-9533-45-4
Εκτός Κυκλοφορίας Όχι
Συγγραφέας ΒΑΚΑΛΟΥΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Εκδότης ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΝΤ.ΣΤΑΜΟΥΛΗ
Η εργασία αυτή αποτελεί συμβολή στη μελέτη για τη ζωή, την αγωγή και τη μόρφωση των παιδιών και των εφήβων κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Ανιχνεύει αρχαίες ελληνικές και σύγχρονες διδακτικές και παιδαγωγικές αντιλήψεις στα έργα του Μεγάλου Βασιλείου, του Ιωάννου Χρυσοστόμου και άλλων Πατέρων της Εκκλησίας. Μέσα από τη μελέτη των έργων τους διερευνάται πού συναντάται και πώς συνυφαίνεται η χριστιανική φιλοσοφική σκέψη των Πατέρων της Εκκλησίας με την αρχαία φιλοσοφική διανόηση (Πλάτων, Αριστοτέλης, Ξενοφών, Ισοκράτης κ.ά.) και πού συμπίπτουν οι απόψεις τους με σύγχρονες διδακτικές και παιδαγωγικές μεθόδους και αρχές. Οι ιεράρχες αντλούν διδακτικά παραδείγματα από διάφορες κοινωνικές τάξεις της εποχής τους και τα συνδέουν με τη ζωή, τις γνώσεις και τις εμπειρίες των παιδιών και των εφήβων. Τα παραδείγματα αυτά προσδίδουν ενάργεια στις διδακτικές και παιδαγωγικές υποδείξεις τους και τις καθιστούν οικείες και κατανοητές στους συγχρόνους τους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουν να καθορίσουν κατευθυντήριες γραμμές και στόχους στην αγωγή και τη μόρφωση των παιδιών και των εφήβων της εποχής τους. Παράλληλα με τη διερεύνηση θεμάτων ανατροφής και μόρφωσης, αποτυπώνεται μια παραστατική εικόνα της πρωτοβυζαντινής κοινωνίας και παρουσιάζεται η ανθηρή αστική ζωή, σε ένα πολυδιάστατο περιβάλλον, με έντονη κινητικότητα, κοσμοπολιτισμό, χριστιανικό αλλά και ελληνιστικό και ρωμαϊκό χαρακτήρα.
Η Αναστασία Βακαλούδη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει master και διδακτορικό δίπλωμα (Ph. D) στη Βυζαντινή Ιστορία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχει παρακολουθήσει κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών Βυζαντινής Ιστορίας στο Ludwig Maximilians Universitat του Μονάχου και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακή εξειδίκευση επιμορφωτών στη Διδακτική και Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Υπολογιστικών και Δικτυακών Τεχνολογιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (πτυχές σχεδιασμού, ανάπτυξης, διδακτικής χρήσης εργαλείων ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι φιλόλογος, ασχολείται με τη Διδακτική και Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Υπολογιστικών και Δικτυακών Τεχνολογιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, γνωρίζει τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά), έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια και έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τις εξελίξεις στον επιστημονικό χώρο της Ιστορίας, αλλά και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια και δρώμενα, σχετικά με τη Γλώσσα, το Θέατρο, την Προστασία του Περιβάλλοντος και τις Νέες Τεχνολογίες, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική κοινότητα και τις δραστηριότητές της. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, έχει διδακτικό και ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο σε προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και ερευνητικά προγράμματα Ιστορίας, και έχει διδάξει σε Επιμορφωτικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης το μάθημα της Ιστορίας σε καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.